PROGRAMA "EXPERTS MUNICIPALS VOLUNTARIS VI EDICIÓ" 2017
"VIU L'EXPERIÈNCIA"
12/04/2017

QUÈ ÉS EXPERTS MUNICIPALS VOLUNTARIS?

Aquesta iniciativa té un doble objectiu: proporcionar assistència tècnica a les entitats locals del sud i a la vegada facilitar l’accés de tècnics i tècniques valencianes a l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, afavorint la implicació directa dels municipis socis en els projectes desenvolupats pel Fons Valencià per la Solidaritat o les seues contraparts locals.

En aquesta sisena edició, hem convocat 20 places en dos països: Equador i Bolívia. Aquestes places permetran, durant el període d’entre vint-i-cinc dies i un mes, assistir tècnicament a les contraparts locals al mateix temps que propiciar l’intercanvi de coneixements i experiència entre els/les treballadors/res de les nostres contraparts i els/les de els nostres ajuntaments socis i a mès aprendre de la cultura local d’aquests països.

Quant al desenvolupament en terreny, el projecte funciona com micro-projecte, ja que permet donar resposta a necessitats concretes, dirigides fonamentalment a enfortir les capacitats de les contraparts locals gràcies a la posada en marxa de plans tècnics i capacitacions per al personal tècnic local.

Aquesta iniciativa, considerada com a eina de cooperació al desenvolupament, es troba recollida en el Pla Director de l’Agència Espanyola de Cooperació al Desenvolupament així com en el Pla Director de la Cooperació Valenciana, i és executada a nivell autonòmic pel Fons Valencià per la Solidaritat, aprofitant el potencial humà de coneixements i experiència dels tècnics i tècniques dels municipis valencians.

El projecte pretén crear sinergies, així com processos de desenvolupament estables, duradors i col·laboratius entre el Fons Valencià per la Solidaritat i les seues contraparts en terreny. Aquest any comptarem també amb propostes de possibles futures contraparts, esperant que haja una bona resposta per part de les persones expertes municipals de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, assenyalar que des del punt de vista de la sensibilització i conscienciació de temàtiques de cooperació al desenvolupament; l’activitat permet portar experiències de cooperació als ajuntaments o mancomunitats dels tècnics o tècniques que han dut a terme l’assistència als països del Sud socis.

El programa permet la participació i acció directa dels municipis i mancomunitats sòcies, incrementant el principi d’apropiació i identificació amb el Fons Valencià per la Solidaritat.

A més, el projecte és també una sòlida eina per crear una consciència solidària i cooperativa en les persones voluntàries que participen; creant relacions personals fortes, intercanvis d’experiències i coneixements fins a vincles d’amistats i companyonia.

Les persones seleccionades reben un curs de formació i preparació abans de l’arribada a terreny, així com els contactes amb les contraparts necessaris per a la identificació del treball abans de l’arribada a terreny.

Les persones expertes hauran de realitzar, una vegada de tornada a la Comunitat Valenciana, socialitzacions del treball realitzat i participar en accions de sensibilització organitzades pel Fons Valencià per la Solidaritat.

https://expertsmunicipalsvoluntaris.wordpress.com/sollicituds/

Contacta amb nosaltres:

Fons Valencià per la Solidaritat

Carrer Poetes Setabenses 2, baix

46800 Xàtiva

Tel +034 96 227 24 60 Fax +034 96 227 11 57

Mòbil 615 341 215

www.fonsvalencia.org

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30